Kuyucak Belediyesi Kültür Evi Kent Müzesi

İlçemizdeki, En az 200 Yıllık Kültürel Mirasımız Olan Tarihi Yapıyı, Günlük Hayatın Ayrılmaz Parçaları Haline Getirerek Gelecek Nesillere Miras Bırakacağız.

Kuyucak’ımızın tarihini yansıtan her türlü emtiaların sergileneceği Kültürevi Müzesi’nde düzenleme çalışmalarımız tamamlanarak Kültürevi Kent Müzemiz, Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında 27 Ekim 2023 Cuma günü açılmıştır.

Geçmişten bugüne tarihsel ve kültürel değeri olan materyaller tutanakla teslim alınarak bağışlayan vatandaşların ismiyle Kuyucak Belediyesi Kültürevi Kent Müzesinde sergilenmektedir.

Kuyucak Kültür Evimizde toplam 8 oda bulunmaktadır. Kuyucak’ın tarihçesi ile başlayan kültürevimiz; alimler odası, şifalı bitkiler ve ağaçlar odası, geleneksel mutfak, geçmişten günümüze Kuyucak, kütüphane, zeybekler odası, geleneksel meslekler odası, çeyiz odasından oluşmaktadır. Kuyucak’ın hafızası olan bu mekân genç nesillerin Kuyucak tarihini, gelenek ve görenekleri ayrıntılı bir şekilde öğrenmesine katkı sağlayacaktır.