KUYUCAK'TA DEVE GÜREŞİ COŞKUSU

Aydın'ın  Kuyucak ilçesinde her yıl düzenlenen Geleneksel Kuyucak Deve Güreşi Festivali coşkuyla gerçekleşti.
Kuyucak Belediyesi tarafından organize edilen şenlikte Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 160 deve güreşti.
Kuyucak Belediye Başkanı Mehmet Çömden’in ev sahipliğinde gerçekleşen güreşe DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, AK Parti Kuyucak Belediye Başkan Adayı Metin Ertürk, Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, muhtarlar,  ilçe protokolü ve çok sayıda güreş sever katıldı.

Kuyucak Deve güreş alanını dolduran güreş severler hem yarışları izledi hem de mangal yakıp, piknik yaptı. Güreş sahasında yaklaşık 10 bin kişi olduğu belirtildi.

Deve güreşi festivalini her yıl düzenlediklerini ifade eden Kuyucak Belediye Başkanı Mehmet Çömden, “Kuyucak ilçemiz, deve güreşlerinde marka kentlerden bir tanesidir. Sezonun en önemli ve en güzel güreşlerini burada gerçekleştiriyoruz. Şubat ayının ortalarına denk gelen güreş tarihimiz nedeniyle havanın develer için ideal olması develerimizi kızıştırır. Bu da zevkli güreşlere sebep olur. Daha önce pandemi ve deprem nedeni ile yapamadığımız deve güreşi festivalimizi bu yıl coşku içerisinde yapıyoruz” dedi