KUYUCAK’TA GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ANILDI

Aydın’ın Kuyucak İlçesi’nde, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün aramızdan ayrılışının 83.Yıl dönümü Anma Programı kapsamında, Kuyucak Cumhuriyet Meydanı’nda ve Kuyucak Belediyesi Kültür Merkezi’nde program düzenlendi.

Kuyucak Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma programına, Kuyucak Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve daire amirleri katılım sağladı.

Kuyucak Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından sirenler eşliğinde saat 09:05’te saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki program sonrasında Kuyucak Belediyesi Kültür Merkezi’nde Kuyucak Şehit Bahri Uçuş Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programa katılım sağlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, günün anlam ve önemini belirten konuşma, öğrencilerin ve öğretmenlerin şiirleriyle devam etti. Öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo gösterisinin ardından yarışmalara katılan öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü aramızdan ayrılışının 83. Yıl dönümünde, rahmet ve minnet ve özlemle anıyoruz. Adını Türk tarihine altın harflerle yazdıran Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün en büyük mirası olan Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesi üzerine çıkarmak en büyük çabamız.” şeklinde konuştu.