KUYUCAK’TA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ KUTLANDI

Kuyucak İlçesi’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü Anma programı kapsamında, Kuyucak İlçesi’nde düzenlenen program , Kuyucak Kaymakamı Levent KÜÇÜK, Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, daire amirleri, muhtarlar, öğretmenler ve vatandaşların da katılımıyla Şehitlik Anıtı’na tüm şehitler ve gaziler adına çelenk koyma töreni ile başladı. Program, Kuyucaklı Şehit Astsubay Bahri Uçuş’un kabir ziyareti ile devam etti.

Kabir ziyaretinde tüm şehitlerimiz için dua edildi.

Öğle namazından önce Kuyucak Çarşı Camii’nde tüm şehitlerimizin ruhu için Mevlid-i Şerif okutuldu.

KUYUCAK BELEDİYESİ GENÇLİK MERKEZİ SOSYAL TESİSLERİ’NDE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ FOTOĞRAF SERGİSİ

Kuyucak Belediyesi Gençlik Merkezi Sosyal Tesisleri’nde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi’nin açılışı yapılarak 15 Temmuz Günü’nü  anlatan fotoğraflar incelendi.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ AKŞAM PROGRAMI İLE DEVAM ETTİ

Cumhuriyet Meydanı’nda saat 21:00’de  toplanılarak Mehter takımı eşliğinde başlayan Milli Birlik Yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak Uğur Mumcu Parkı’na kadar devam ederek tekrar Cumhuriyet Meydanına dönülmesi ile son buldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kuyucak Belediye Başkanı Metin ERTÜRK ve Kaymakam Levent KÜÇÜK’ün günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yapmalarının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın canlı yayın konuşmasıyla devam etti.

Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, “15 Temmuz ,henüz acısı çok taze olan o büyük ihanetin ve buna karşılık milletimizin kahramanca direniş ve dirilişinin olduğu bir gün. Bu gece, milletimiz büyük bir ihanet ile karşılaştı. Kahraman Türk Milleti, doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle tek vücut olan bu İslam milleti o gün büyük bir destan yazdı. Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın cesur ve kararlı duruşu ve kutlu davetine karşılık Türk Milletinin kahramanca şahlanışı ve vatansever askerlerimizin ve polisimizin de girişimleri ile bu ihanet kalkışması bertaraf edildi.” Dedi.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere 251 şehidimizi, terörle mücadelede şehit verdiğimiz Kuyucak’ımızın Şehidi Bahri Uçuş’u 15 Temmuz Şehidimiz Şirin Diril’i ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm gazi ve şehitlerimize minnet duygularımı sunuyorum. Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” dediği gibi “Allah bu millete böyle bir ihaneti bir daha yaşatmasın.” Diyerek konuşmasına son verdi.

15 Temmuz Hain Darbe Girişimini anlatan video gösterimleri ve 15 Temmuz ruhunu konu alan şiirlerin okunmasının ardından mehter gösterisi sunuldu. Tüm şehitler adına Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve duaların okunmasından sonra saat 00:13’de ilçedeki bütün camilerden salalar okundu.  Gece boyunca marşlar ve 15 Temmuz videoları eşliğinde temsili nöbet tutuldu.