BAŞKAN ERTÜRK’TEN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI ( 05.06.2020 )

Aydın Kuyucak Belediye Başkanı Metin ERTÜRK, 5 Haziran Dünya Çevre Günü mesajında, "Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevre ile olur. Gelecek nesillere daha bereketli toprak, daha berrak su, daha taze ekmek, daha temiz bir dünya bırakmak için hiç durmadan çalışıyoruz. Temiz bir gelecek için çevremizi koruyalım. Çocuklarımızın Geleceği İçin Geri Dönüşüme önem verelim ki onlara daha yaşanır bir dünya bırakalım.” dedi.

Çevrenin korunması ve çevresel dengenin sağlanmasının bugün ulusal sorun olmaktan çıkarak, evrensel boyutlara ulaştığını belirten Başkan ERTÜRK, “Son yüzyıllarda yaşanan hızlı sanayileşme, plansız şehirleşme ve doğal kaynakların yanlış tüketiminin olumsuz etkileri, yaşam kalitesini ve sürekliliğini tehdit eder hale gelmiştir. Gerekli tedbirler alınmadığı takdirde insanlığın gelecekte çok ciddi çevre sorunlarıyla yüzleşmek zorunda kalacağı unutulmamalıdır.” Dedi.

Başkan ERTÜRK, “Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevre ile olur. Temiz bir gelecek için çevremizi koruyalım. Çocuklarımızın Geleceği İçin Geri Dönüşüme önem verelim ki onlara daha yaşanır bir dünya bırakalım. Çevre, bize gelecek nesillere bırakacağımız bir emanettir. Gelecek kuşaklara daha yeşil, daha güzel bir dünya bırakmak bizler için insani, ahlaki ve manevi bir görevdir. Gelecek nesillere daha bereketli toprak, daha berrak su, daha taze ekmek, daha temiz bir dünya bırakmak için hiç durmadan çalışıyoruz. Kuyucak Belediyesi olarak ilçemizdeki kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemizde her yıl yüzlerce ağacı toprakla buluşturarak geleceğe nefes oluyoruz . Daha temiz bir Kuyucak için Sıfır Atık Projesi çalışmalarımız hızla devam ediyor. Herkesin daha temiz bir çevrede yaşayabilmesi dileğiyle, Dünya Çevre Günü Kutlu Olsun.” Şeklinde konuştu.