BAŞKAN ERTÜRK, KUYUCAK İĞLEK PAZARINI ZİYARET ETTİ ( 04.06.2020 )

Kuyucak Belediye Başkanı Metin ERTÜRK, Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Bakanlığı Müdürü Sabahattin VAROL, Kuyucak Ziraat Odası Başkanı Abdullah SEVGİ, İncir İşletmesi Sahibi Ali ÇEVİK ve mahalle muhtarları ile birlikte Kuyucak merkezde kurulan iğlek pazarını ziyaret ederek alıcı ve satıcı vatandaşlarla sohbet etti.

İncirin oluşmasını sağlayan iğleklerin doğmasıyla birlikte Kuyucak merkezde  iğlek pazarı kurulmaya başladı. Başkan ERTÜRK, tüm esnafları tek tek gezerek üreticilerin talep ve sorunları hakkında bilgi aldı.

Yapılan ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirten vatandaşlar,uzun yıllardır iğlek pazarına geldiklerini, yeni iğleklerin doğmasıyla birlikte iğlek pazarının bir hafta içerisinde daha da canlanacağını belirttiler.

İğlek pazarında, Kuyucak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Personelleri ve Zabıtalar tarafından maske dağıtılarak vatandaşlar sosyal mesafe konusunda uyarıldı.

“KUYUCAK, DÜNYADA İLK VE TEK İĞLEK PAZARINA SAHİP”

Kuyucak’ın Dünyada ilk ve tek iğlek pazarına sahip olduğunu belirten Başkan ERTÜRK, “Nadide ürünlerimizden olan İncirin oluşmasını sağlayan iğleklerin doğmasıyla birlikte iğlek pazarımız kurulmaya başladı. Yaklaşık olarak 21 gün süren iğlek hasadımızdan 8- 10 Milyon Tl civarında gelir sağlanmaktadır. İğlek pazarımızın incir hasadımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Vatandaşlarımıza hayırlı ve bereketli işler diliyorum.” Dedi.