KUYUCAK BELEDİYESİ TARAFINDAN 30 BİN MASKE ÜRETİLDİ ( 17.04.2020 )

Kuyucak Belediyesi tarafından, Koronavirüs Tedbirleri kapsamında, vatandaşların salgından etkilenmemeleri amacıyla Kuyucak Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Ekipleri ve gönüllü vatandaşlar tarafından 17 Mart’tan itibaren toplamda 30 bin maske üretildi.

Üretilen maskeler, Kuyucak merkez ve mahallelerde haftanın yedi günü kurulan semt pazarlarında esnaf ve vatandaşlara, cenazelerde ve  maske talebinde bulunan tüm vatandaşlara dağıtılmaktadır.

“UZUN SÜRELİ KULLANIMA UYGUN OLARAK MASKELER HAZIRLANMAKTADIR.”

Kuyucak Belediye Başkanı Metin ERTÜRK, “Koronavirüs Salgın Hastalığına karşı tedbirlerin alınmaya başlandığı günden itibaren belediyemizin bütün birimlerinde tedbirler alınmaktadır. Vatandaşlarımızın salgın hastalıktan etkilenmemeleri için Belediyemizin çalışmaları 24 saat devam etmektedir. Belediye olarak halkın yoğun bulunduğu yerlerin dezenfekte edilmesinin yanı sıra maske ihtiyacının karşılanması için de çalışma başlattık. Kaliteli kumaş kullanılarak sterilizasyon işlemi yapılmasına ve uzun süreli kullanıma uygun olarak maskeler  hazırlanmaktadır. Bu maskeleri halkımızın sağlığını korumak adına ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Vatandaşlarımız  bu süreçte mümkün olduğunca sokağa çıkmasın. Çıkması halinde ise maskesini mutlaka taksın. Ve kullanılan maske ve eldivenler, sokaklara atılmasın.” Dedi.

Maske üretimini gerçekleştiren ekiplere gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür eden Başkan ERTÜRK, “Her konuda olduğu gibi Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında yapılan çalışmalarımızla da tüm vatandaşlarımızın yanındayız. Kaymakamlığımız Vefa Destek Grubu ve Kuyucak Belediyesi olarak vatandaşlarımızın her türlü talep ve ihtiyaçları karşılanmaktadır. Vatandaşlarımızın sağlığı ve huzuru için bütün çalışmalarımız devam edecektir.Evde Kal Kuyucak.” şeklinde belirtti.

Maske dağıtımından ve sürdürülen diğer çalışmalardan memnun kaldıklarını belirten vatandaşlar, “Başkanımız’a çok teşekkür ediyoruz. Biz de gereken özeni gösteriyoruz. İnşallah bu günleri en kısa sürede atlatırız.” Şeklinde konuştu.