KUYUCAK’TA “KENDİ İŞİNİN PATRONU OLMAK İSTEYEN ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLER İÇİN HİBE DESTEĞİ” KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ ( 15.10.2019 )

Aydın Kuyucak İlçesi’nde Nazilli İŞKUR Müdürlüğü tarafından “Kendi İşinin Patronu Olmak İsteyen Engelli  ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Projesi”  konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kuyucak Belediyesi ve Kuyucak Kaymakamlığı işbirliği ile Kuyucak Belediyesi Kültür Merkezi’nde Nazilli İŞKUR Şube Müdürü Yakup ERGENLİK’in sunumuyla katılımcılara “Kendi İşinin Patronu Olmak İsteyen Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Projesi” hakkında bilgilendirme yapıldı.

İŞKUR tarafından engelli ve eski hükümlü bireylerin fiili olarak kendilerinin işbaşında olacakları projelerin desteklendiği belirtilirken proje başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin sahip olması gereken şartlar anlatıldı.

“BAŞVURULAR SONUNDA BAŞARILI BULUNAN PROJELERE ENGELLİLERE 50 BİN TL HİBE VERİLECEK”

Başvurular sonunda başarılı bulunan projelere Engellilere 50 Bin, eski hükümlülere brüt asgari ücretin 15 katına ( 38.370 TL ) kadar hibe verileceğini söyleyen Nazilli İŞKUR Şube Müdürü Yakup ERGENLİK, Kuyucak ve çevre ilçelerinde ikamet eden engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmaları, toplumsal hayata adapte olmaları ve devletin verdiği teşviklerden haberdar olmaları için 4 günlük Girişimcilik Eğitimi verileceğini ifade etti.