KUYUCAK İLÇE GENÇLİK MERKEZİ SOSYAL TESİSLERİ CANKURTARANLIK KURSUNA EV SAHİPLİĞİ YAPTI ( 05.08.2019 )

Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu’na(TSSF) bağlı, Mayıs Cankurtaran Merkezi'nin 31 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında düzenlemiş olduğu cankurtaranlık kursuna  Kuyucak Gençlik Merkezi Sosyal Tesisleri ev sahipliği yaptı.

Kurslar 31 Temmuz - 2 Ağustos  tarihleri arasında başarılı bir şekilde tamamlandı. Üç gün boyunca yoğun bir şekilde gerçekleştirilen kursun ardından son gün yapılan sınav sonrasında başarılı olan kursiyerler, cankurtaranlık belgesi almaya hak kazandılar.

Tüm otel, plaj ve havuzlarda cankurtaran bulundurma zorunluluğu olduğuna dikkat çekilen  kursta eğitim alan ve başarılı olan 7 kursiyer cankurtaran hizmeti verebilecek.

"BİR ÇOK BOĞULMA OLAYI CANKURTARAN OLMAMASINDAN KAYNAKLANIYOR"

Kuyucak Belediye Başkanı Metin ERTÜRK, ,  bir çok boğulma olayının plajlarda cankurtaran olmamasından ve halkın plaj ve denizleri kullanırken tehlikelere karşı bilinçli olmamalarından kaynaklandığını açıkladı. Halkımızın cankurtaran uyarı ve bayrak işaretlerini takip etmelerini, anlamadıkları bir şey varsa sormalarını tavsiye etti.

"Vatandaşlarımızın yararına olacak olan cankurtaranlık kursuna ev sahipliği yapmaktan mutluyuz.Kursta başarılı olacak olan adaylarımız hem günlük yaşamda hem de mesleki olarak önemli bir vazife üstlenecekler." dedi.