KUYUCAK’TA MEHTER TAKIMLI 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA PROGRAMI ( 14.07.2019 )

KUYUCAK’TA  MEHTER TAKIMLI 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA PROGRAMI

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü kapsamında Kuyucak İlçesi’nde düzenlenen program Şehitlik Anıtı’ na çelenk koyma töreni ile başladı. Program, Kuyucak Kaymakamı Yılmaz KURT’un katılımıyla Kuyucaklı Şehit  Astsubay Bahri Uçuş’un kabri ziyareti ile devam etti.Kabir ziyaretinde tüm şehitlerimiz için dua edildi.

Öğle namazından önce Kuyucak Çarşı Camii’nde tüm şehitlerimizin ruhu için Mevlid-i Şerif okutuldu.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ FOTOĞRAF SERGİSİ

Kuyucak Çok Amaçlı Kapalı Pazaryeri’nde,  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi ‘nin açılışı yapılarak 15 Temmuz gününü  anlatan fotoğraflar incelendi.

Kuyucak Belediyesi Kültür Merkezi’nde Kuyucak Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali BİLGENOĞLU’nun sunduğu “Milli Birlik ve Beraberliğin Sembolü 15 Temmuz 2016” adlı konferans sonrası Cumhuriyet Meydanında  akşam programına geçildi.

MEHTEREN TAKIMI İLE KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Mehteren Takımı eşliğinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Yürüyüşü yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp, Uğur Mumcu Parkı, Kanal Kahvesi istikametinde devam eden yürüyüş tekrar Cumhuriyet Meydanına geri dönülmesiyle son buldu.

Kuyucak halkının da katılımıyla akşam saat 20:00’da Kuyucak Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden akşam programında önce saygı duruşunda bulunup  ardından İstiklal Marşı okundu. Kur’an Tilaveti de okunarak Kaymakam Yılmaz KURT ve Belediye Başkanı Metin Ertürk’ün  konuşmalarıyla program devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz adına yapmış olduğu konuşmanın televizyondan canlı yayın bağlantısı ile izlendiği  geceye halkın katılımı yüksekti.

15 Temmuz Günü’ne yönelik belgeseller izlenmesiyle birlikte  kompozisyon ve şiirler okundu. Kuyucak Anadolu Lisesi Öğrencisi Sudenur Gabalcı ’15 Temmuz ‘ konulu kompozisyonu, Atatürk Ortaokulu öğrencisi Tuana Feryat  “15 Temmuz” adlı şiiri  ve  Mücella Pakdemir ise “ Millete Bakın Hele” adlı şiirini okudu.

Saat 00:13 te Kuyucak İlçesi bütün camilerde selaların okunmasının ardından İlahi okunarak dualar edildi. Gece boyunca marşlar ve 15 Temmuz sinevizyon gösterileri eşliğinde temsili nöbet tutuldu.

“Demokrasi şehitlerimiz, tarihin şerefli sayfalarına adını yazdırarak ölümsüzleştiler.”

15 Temmuz'da meydanları, havalimanlarını, yolları, köprüleri  doldurarak Fetö terör örgütü mensubu hainleri hezimete uğratan 7' den 70'e tüm vatandaşlara şükranlarını  sunarak konuşmasına başlayan  Kuyucak Belediye Başkanı Metin ERTÜRK, “Herkes gördü ki, Türk milleti asil kanlarıyla suladığı bu vatan toprağının bir karışını bile teslim etmez. Ve yine gördüler ki, demokrasiye göz dikenlerin asla hâkimiyetine girmez bu millet.” Dedi.

Türkiye terör örgütleri vasıtasıyla önüne kurulan tuzakları birer birer bozarak yoluna devam ederken, üstesinden geldiği her saldırıdan zayıflayarak değil tam tersine güçlenerek çıktığını belirten Başkan ERTÜRK, “Bu uğurda canlarını veren şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyoruz. Demokrasi şehitlerimiz, tarihin şerefli sayfalarına adını yazdırarak ölümsüzleştiler.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.