KURTULUŞ MAHALLESİ TAŞKIN KORUMA ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR ( 20.03.2019 )

KURTULUŞ MAHALLESİ TAŞKIN KORUMA ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Aydın İli Kuyucak İlçesi Kurtuluş Mahallesi’nde bulunan Küçük Kuru Dere, Koca Kuru Dere ve Karanlık Dere Islah çalışmalarının temel atma töreni yapıldı.

Aydın İli Kuyucak İlçesi Kurtuluş Mahallesinde 1.000 dekar zirai araziyi taşkınlardan koruyacak olan , 4.700.000 TL Mal olacak olan, Küçük Kuru Dere, Kuru Dere ve Karanlık Dere Islah çalışmalarının temel atma töreni gerçekleşti. Kuyucak Belediye Başkanı Metin ERTÜRK, 211. Şube Müdürü Serkan BAŞTÜRK ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen törende dere alanında incelemeler yapıldı. Islah güzergahı  2.107 metre olup, Muhtelif alanlara tersip bendi, menfez, betonarme, trapez kanal imalatı yapılacaktır.

Kuyucak Belediye Başkanı Metin ERTÜRK, derelerin ıslah edilmesinin önemine değinerek,  “Küçük Kuru Dere, Kuru Dere ve Karanlık Dere Islah çalışmalarımız ile yağmur ve sel sularının tahliyesi için dere içerisine kapalı sistem şeklinde  bentler oluşturacağız. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.