Kuyucak’ta en çok atık pil toplayan okullar ve öğrenciler ödüllendirildi ( 16.11.2018 )

Kuyucak İlçesinde, düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyası kapsamında en fazla pil toplayan iki okul ödüllendirildi.

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ( TAP ) arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen yarışma sonucunda Kuyucak İlçe Merkezinde bulunan  Ertuğrul Gazi İlkokulu 83 kg atık pil toplayarak birinci, Kurtuluş İlkokulu ise topladığı 53 kg pil ile ikinci oldu. Kuyucak Kaymakamı Yılmaz Kurt, Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk  Kuyucak Milli Eğitim Müdürü Mehmet Karadağ’ın katılımı ile Atık Pil Toplama Kampanyasında  birinci olan Ertuğrul Gazi İlkokulu’na masa tenisi hediye edilirken, ikinci olan Kurtuluş İlkokulu’na spor malzemeleri hediye edildi.

“Hedefimiz, Çevremizi koruyarak gelecek nesillere daha yaşanabilir doğa bırakmak”

Okullarda yapılan törenlerde konuşma yapan  Kuyucak Belediye Başkanı Metin ERTÜRK, “ Bize emanet olan doğayı koruyup , temiz tutarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir doğa bırakmak bizim öncelikli hedefimizdir.Çevreyi koruyup güzelleştirmek toplumun bütün fertlerinin ve kuruluşların görevidir.Bu düşüncelerle atık pil toplama kampanyasına katılımlarıyla sorumluluk gösteren tüm okullarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederim.” dedi.