Kuyucak'ta Gaziler Anıldı ( 19.09.2018 )

Aydın’ın Kuyucak ilçesinde, 19 Eylül Gaziler Günü adına tören düzenlendi.Kuyucak Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu.

Kuyucak Kaymakamı Yılmaz Kurt,Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, Daire Amirleri,Gaziler ve Aileleri’nin katıldığı tören İlçe Kaymakamlığı  ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kuyucaklı Gazi Ali Akıncı yaptı.

Akıncı konuşmasında, ‘Cumhuriyetimiz kolay kurulmamıştır.Günümüzde bu ülkemizi 15 Temmuz 2016'da dış mihrakların yardımıyla yıkmaya çalışan Feto ve Apo hainleri gereken cevabı Türk Milleti'nden almışlardır.Bundan sonra da aynı dersi ülkemizin kahramanlarının vereceğinden emin olmalısınız.Bizim arzumuz da budur.’ dedi.

Kuyucak Cumhuriyet Meydanı'ndaki programda Gazi Akıncı’nın konuşmasının ardından  Şehit Bahri Uçuş Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinden Gamze Bozkurt "Ya Şehit,ya da Gazi olur Gelirim" isimli,yine aynı okuldan Furkan Yıldız "Gaziyiz Şimdi" isimli şiirlerini okudular.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki programın ardından Kuyucak Kaymakamlığı tarafından hazırlanan Gaziler Günü Kahvaltı Programında Kuyucaklı Şehit aileleri ile Gazi ve Gazi aileleriyle bir araya gelindi.