5 Eylül Kuyucak'ın Kurtuluş Günü Kutlandı ( 05.09.2018 )

Kuyucak’ın Düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yılı dolayısıyla düzenlenen törene Kuyucak Kaymakamı Yusuf Beran Vuran, Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçı Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk,İlçe Jandarma Bölük Komutanı Gökhan Durmaz,Emniyet Müdürü Kadir Erciyes,Ak Parti İlçe Başkanı Ali Güçlü,Meclis Üyelerimiz ve  beraberindeki Daire Amirleri  katıldı.

İlçe protokolünün iki yıl önce Hakkari Çukurca’da şehit düşen Astsubay Bahri Uçuş’un Kurtuluş Mezarlığı’ndaki şehitlik ziyareti ile başlayan programda şehitlerin ruhuna hatim okunup dualar edildi. Daha sonra program Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla program başladı. Kuyucak Kaymakamı Yusuf Beran Vuran, Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı ve Belediye Başkanı Metin Ertürk halkın bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten şiirler okunarak, Halkoyunları Gösterileri sunuldu.

Kuyucak Kaymakamı Yusuf Beran Vuran, Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçı Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, Şehit Bahri Uçuş’un  Mevlid Cemiyetine Katıldı.

Saat 17.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki lokma hayrından sonra Mehter Takımı eşliğinde Protokol ve halkın katılımıyla İnönü Caddesi boyunca kortej yürüyüşü yapıldı.Halkın yoğun katılım sağladığı yürüyüşte Cumhuriyet Bayrakları dalgalandırıldı.Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Mehter Gösterileri ile halk duygu dolu anlar yaşadı.