29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı. ( 29.10.2017 )

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen tören ile kutlandı.

İlçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanındaki kutlamaya Kuyucak Kaymakamı Selami Işık, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Selami Işık, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında "Bugün Cumhuriyetin ilan edildiği, egemenliğin kaynağının millete ait olduğunu ifade eden, devlet sisteminin kabul edildiği gündür. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere göğsünü siper etmiş tüm gazi ve şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz" dedi.

Kuyucak Anadolu Lisesi, Kuyucak Çok Programlı Anadolu Lisesi, Atatürk Ortaokulu, Kuyucak İmam Hatip Ortaokulu, Cengiz Topel İlkokulu ve Ertuğrul Gazi İlkokulu'ndan öğrenciler günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudular. Kuyucak Halk Eğitim Merkezinin hazırladığı halk oyunları gösterileri sunuldu. Şiir, kompozisyon ve resim alanında okullar arası yapılan yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Kuyucak Anadolu Lisesi bandosu eşliğinde tören geçişi yapılarak kutlamalar sona erdi.

, , ,