19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı ( )
Tören, Kaymakam Selami Işık ve Belediye Başkanı Metin Ertürk'ün Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Kıbrıs Gazisi Ali Akıncı yaptı.
  "GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ"
  Akıncı, "13 Eylül 1921 tarihinde Sakarya Meydan Savaşı'nın kazanılmasından sonra Garp Cephesi Komutanı İsmet İnönü önderliğinde, TBMM'nin büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921 tarihinde gazilik unvanı verilişinin 96. yıl dönümünü kutluyoruz. Ülkemiz bugün, dün olduğundan daha fazla iç ve dış düşmanların yoğunlaşan tehditleri altındadır. 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizi bölmeye ve dış mihraklara peşkeş çekmeye çalışan yılanlar gördüler ki, Atatürk'ün evlatları hiçbir zaman buna müsaade etmediler ve etmeyeceklerdir. Şunu bilmelidirler ki Türk milleti çok sabırlı olarak geçmişte de düşmana, ülkesi hakkında hiç taviz vermemiştir. Astsubay Ömer Halisdemir gibi nice nice yiğitler düşmanın alnının ortasına kurşunu yerleştirmişlerdir. Bundan sonra da vatanımız için aynısı olacaktır. Biz gençlerimize güveniyoruz" diye konuştu.