KUYUCAKLI ÖKSÜZ VE YETİM ÇOÇUKLAR İFTAR PROGRAMINDA BİRARAYA GELDİ

Aydın  Kuyucak Belediyesi tarafından öksüz ve yetim çocuklar ve aileleri için  iftar programı düzenlendi.

Düzenlenen iftar programına Kuyucak Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, Ak Parti Aydın Milletvekili ve Kit Komisyon Başkanı Mustafa Savaş, Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, AK Parti MKYK üyesi Seda Sarıbaş, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde, AK Parti Kuyucak İlçe Başkanı Ali Güçlü, AK Parti Kuyucak İlçe Kadın Kolları Başkanı, İlçe Gençlik Kolları Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri ve AK Parti Kuyucak İlçe Teşkilatı ve halkın katıl9moyla iftar programı düzenlendi.

İftar programında konuşan Kuyuvak Belediye Başkanı Metin Ertürk, "Rahmet kapılarının ardına kadar açık olduğu bu kutlu ayda tuttuğumuz oruçların, yaptığımız ve yapacağımız tüm ibadetlerin cenabı hak katında kabul olmasını niyaz ediyorum. Birhan Keskin, bir dizesinde insan olan yerlerim çok ağrıyor diyor. konu yetimler ve öksüzler olunca kalbi kararmamış, ruhu küf bağlamamış kim varsa insan olan yerlerinin çok ağrıyacağı muhakkak. tüm hane halkı sağlıkla hayatlarını sürdürdüğü sürece varsıllık, yoksulluk gibi dünya meşkaleleri teferruattan ibarettir. ne var ki dünya imtiğan için yaratılmıştır ve her hadisenin herkes için ihtimal olduğu hayatta gerçekleşmesi herkes için kesin olan yegane hakikat ölümdür. ölüm ise yalnız tek bpyutlu bir hadise değil artcıları kendisinden daha şiddetli bir depremdir. bu depremin enkazı altında kalanlar çoğu kez çocuklardır. ana babasız kalmak ilahi taktir ile hüküm olunan çetin bir imtihandır. yetimler ve öksüzler bizlere cenabı hakkın emanetleridir. insanlık adına üzerimize düşen görev onlara sahip çıkmaktır. allah-u üteala Bakara ve bir çok surede yetimlere şevkat gösterilmesini, mallarının korunmasını, çoğaltılmasını ve vakti geldiğinde kendilerine teslim edilmesini, haklarının gözetilmesini hiçbir şekilde yetimlerin hor ve hakir görülmemesini emretmekte. bu öğüde kulak asmayanların ilalebet cehennemde kalacakları ihtarında bulunmaktadır. bildiğiniz gibi Peygamber efendimizde bir yetimdi. bir yetimin ne hissedeceğini en iyi o bilir. sohbetlerinde sık sık ashabını bu hususta uyarırdı. atalarımız ölenle ölünmez buyurur. hakkın emaneti olan yeimlerimize ve öksüzlerimizi korumak ferdi teşebbüslerin ötesinde devletimizin görevidir. sosyal devlet anlayışımızın gereği olarak yaşadıkları talihsizlikleri onlara unutturmak her alanda onlara fırsat eşitliğini sunmak ve nihayet yarınlarına umutla bakmalarına yardım etmek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ve ilgili kurumlarımız büyük bir özveri ile çalışmaktadır. sözlerimi nihayete erdirirken mübarek ramazan ayının hürmetine rabbimden hepinize sağlık ve huzurla dolu bir ömür vermesini, hayırlı ve bol bereketli ramazanlar diliyorum" dedi.